Değişim Yönetimi Koçluğu

DEĞİŞİM YÖNETİMİ KOÇLUĞU

Günümüzün gerekliliği içerisinde sürekli değişim ve dönüşüm süreci içerisinde bulunan şirket çalışanlarının belirsizliklerle baş edebilmelerini sağlamak, iş motivasyonlarını arttırmak, iş doyumlarını olumlu yönde etkilemek ve kendi potansiyellerini ortaya koyabilmelerini sağlamak amacıyla uygulanır. Bu kapsamda uygulanan çalışmaların detayları aşağıdadır. 

1- Bireysel Gelişim Koçluğu
Bireysel koçluk hizmetleri uzman psikologlar ile birebir yapılan seanslar halinde, yöneticiler için birer saatlik seanslar halinde toplam beş seans, çalışanlar için ise birer saatlik toplam üç seans olarak randevu ile belirlenen saatlerde yürütülür. 
Çalışanların bireysel, iş ve ailesel problemlerine profesyonel bir üçüncü gözle bakabilmeleri amacıyla yapılan seanslarda, kişilerin hayat alanlarına ve yaşadıkları ya da yaşayabilecekleri problemlere bilişsel-davranışçı, bireysel psikodrama ve çözüm
odaklı terapiler kapsamında yaklaşımlarla, Kişilerin farkındalık düzeyleri, problem çözme becerileri arttırılarak, olası 
problemlerin çözümleri birlikte paylaşılarak, kişilerin proaktif yaklaşımlar göstermeleri sağlanır.

2-Yönetici Koçluğu

Yöneticilere yönelik olarak planlanan yöneticilik becerileri geliştirme eğitiminde, grup dinamiği içerisinde temel bazı davranışsal yöneticilik becerilerinin irdelenmesi amaçlanmaktadır. Program kapsamında, yöneticilik ve yönetim kavramları ile durumsal liderlik, delegasyon ve motivasyon teorileri üzerinde durularak, çalışanların motivasyonlarını arttırmaya yönelik beceriler kazandırılır.

3-Takım Koçluğu

Çalışma kapsamında; kişilerin takım halinde hareket edebilmeleri ve yakınlaşmalarının sağlanarak, biz bilincinin yaratılması amacıyla psikodrama yöntemleriyle etkileşim grupları uygulanır.Bu çalışmanın amacı temel olarak takım çalışmasında belli bir stratejiyi oturtabilmek için takım dinamiklerini yönetmek, strateji belirlemek ve hayata geçirmek, takım içinde sorunlar ortaya çıktığında bunu takım dinamiklerini destekleyecek şekilde çözmek ve birbirlerine yakınlaşmalarını sağlayacak temel becerileri katılımcılara kazandırmaktır.

4- Paylaşılan Vizyon Belirleme Koçluğu

Bireysel görüşmeler, takım çalışması ve yöneticilik becerileri konusundaki çalışmaları takiben, paylaşılan vizyon koçluğu ile kişilerin bireysel enerjilerini takım enerjilerine dönüştürmeleri ve geleceği birlikte planlayacak, paylaşılan bir vizyon yaratmaları sağlanır.
Yapılan bilimsel araştırmalara göre ,Bireysel vizyon, kişileri harekete geçiren en önemli motivatördür.
Eğer çalışanlar kişisel vizyonlarını kuruluşun paylaşılan vizyonu içerisine yerleştirmeyi başarabiliyorsa, o zaman sinerji, verimlilik, çalışan mutluluğu ve aidiyet son derece artmaktadır.

DAHA DETAYLI BİLGİ ALMAK VE ÖN GÖRÜŞME İÇİN LÜTFEN ARAYINIZ 

 

Rota' nızı belirlemek için...

Lütfen bizimle iletişime geçin.